Publicitat
Publicitat

Un ciberatac afecta el govern nord-americà, l'ONU i el COI

Un estudi alerta que molts organismes són víctimes, sense saber-ho d'atacs que els poden robar informació confidencial

El Govern dels Estats Units, l'ONU i el Comitè Olímpic Internacional són algunes de les més de 70 entitats que han estat víctimes d'un ciberatac en el darrers cinc anys. Entre aquest grup hi ha, fins i tot, entitats sense ànim de lucre. Tot plegat faria que els executius dels Estats Units, Canadà, Corea del Sud, Vietnam, Taiwan i l'Índia hagin vist compromeses les seves dades per aquestes accions delictives, igual que diverses entitats del Japó, Suïssa, Regne Unit, Indonèsia, Dinamarca, Singapur, Hong Kong i Alemanya que també s'han vist afectades.

Totes aquestes víctimes les assenyala un informe de la companyia de seguretat informàtica McAfee. El vicepresident de la divisió d'anàlisi d'amenaces d'aquesta empresa, Dmitri Alperovitch, assegura a la pàgina web de la companyia que aquest tipus d'atacs persegueix obtenir informació confidencial i propietat intel.lectual més que uns beneficis econòmics immediats. Suposen, segons assegura, una "amenaça molt més gran per a companyies i governs, ja que l'enemic és tenaç i persistent".

Alperovitch ha indicat que aquests atacs, que moltes vegades passen inadvertits, poden tenir un impacte nociu en la seguretat nacional i l'economia dels països perquè els delinqüents accedeixen a dades confidencials com ara plans de negoci o informació classificada de defensa. "Qualsevol companyia de qualsevol indústria amb una mida important, una propietat intel·lectual valuosa i informació comercial privada hagi estat exposada a aquests atacs o ho estarà en breu i una gran majoria de les víctimes poques vegades detecta la intrusió o el seu impacte", apunta l'executiu .

Els atacs poden ser via correu electrònic en què l'usuari rep un correu electrònic amb algun programa infectat ( malware) o clica algun enllaç que fa que un hacker pugui accedir remotament a la informació del sistema.

La investigació, duta a terme durant cinc anys per McAfee i anomenada Operació Shady RAT, pretén augmentar la consciència que "tothom" és vulnerable davant d'aquestes intrusions a les seves dades, ja sigui l'ONU, una important multinacional, un equip olímpic o fins i tot una empresa de seguretat informàtica.

Més continguts de