L'iPhone que sempre cau mirant enlaire

Apple patenta un sistema que detecta quan el telèfon cau i fa que arribi a terra amb el vidre mirant enlaire

Ara
1 min

BarcelonaFa uns dies, a l'oficina de patents dels Estats Units, algú va registrar una patent de títol aparentment innocu: "Mecanisme protector per a un aparell electrònic". Però sota aquest acte anodí s'hi amaga el que podria ser l'última estratègia d'Apple per fer del seu icònic iPhone un telèfon encara més complet: un sistema que fa que l'aparell caigui sempre amb el vidre mirant enlaire i, per tant, n'eviti el trencament.

La notícia, avançada aquest divendres pel diari britànic 'The Daily Telegraph', assegura que els enginyers d'Apple han registrat una patent que podria ser revolucionària. Es tractaria d'evitar la llei de Murphy que fa que quan cau una torrada a terra, sempre quedi per sota la part amb mantega i melmelada... o que quan cau un 'smartphone' caigui bocaterrosa, fet que en provoca el trencament del vidre. El nou sistema detectaria que el telèfon cau i el giraria de forma estratègica amb l'objectiu que, un cop a terra, acabi amb el vidre mirant enlaire i, per tant, intacte.

Segons el diari britànic, el sofisticat sistema ha de permetre que l'aparell entengui que està caient i, posteriorment, es giri sobre ell mateix per aterrar en la posició correcta. Un procés complex que seria possible gràcies a sensors i, fins i tot, a la utilització d'un sistema de localització per GPS.

Ara bé, una cosa és que Apple hagi desenvolupat el sistema i registrat la patent, i una de ben diferent és que l'arribi a posar en pràctica, amb la idea de construir l'iPhone que mai es trenca perquè sempre, sempre, caurà mirant enlaire.

stats