Mirant el WhatsApp constantment

El 70% dels usuaris de WhatsApp a Espanya utilitza el servei de missatgeria instantània. Majoritàriament es comuniquen amb familiars i amics

WhatsApp és el servei de missatgeria instantània més utilitzat pels ciutadans a Espanya: el 42,3% el mira constantment i la meitat (47%) afirma que el consulta diverses vegades al dia, segons l'últim baròmetre del Centre d'Estudis Sociològics (CIS), corresponent al mes de febrer. L'enquesta, publicada aquest dimarts, compta amb un apartat en què es pregunta per l'ús que fan els ciutadans de la telefonia mòbil i les xarxes socials.

L'estudi revela que Whatsapp no té competència en el seu mercat: 7 de cada 10 persones utilitza el servei de missatgeria, xifra que augmenta fins a 9 de cada 10 quan parlem de les persones de fins a 44 anys. Pel que fa als més joves,  el 100% dels ciutadans d'entre 18 i 24 anys utilitza l'aplicació.

Telefonia mòbil

Pel que fa al telèfon mòbil, una gran part dels enquestats (20,8%) assegura que fa  entre cinc i deu trucades diàries, mentre que gairebé el mateix nombre (19,3%) afirma que truca dues vegades al dia. Els destinataris són majoritàriament familiars i amics, i només una petita part de les trucades són a companys de feina –el 74% assegura que no en f cap. Per contra, el correu s'utilitza principalment per qüestions relacionades amb la feina (37%).

Xarxes socials

En el camp de les xarxes socials, Facebook és la més utilitzada amb diferència (91,5%), seguida per  Twitter (18,3%), que només un 3,8% dels usuaris la considera com a principal. Instagram és la tercera més utilitzada i Google Plus, LinkedIn i Snapchat són les següents de la llista, però amb molts menys usuaris que les tres primeres.

Quant a la freqüència d'ús, la meitat dels ciutadans assegura que es connecta a les xarxes socials contínuament i menys del 4% no ho fa gairebé mai. Segons l'enquesta, els usuaris utilitzen les xarxes majoritàriament per mantenir el contacte amb els que no es veuen amb freqüència, penjar-hi fotos i veure què hi publiquen els seus contactes.