DANSA
Terres de Lleida 27/06/2023

El 32è Dansàneu amplia dates 
i espectacles

El 32è Dansàneu amplia dates 
i espectacles

ARA
2 min
Actuació de Tarta Relena al Dansàneu 
de l’any passat.

LleidaLa 32a edició del Dansàneu, el Festival de Cultures del Pirineu, que tindrà lloc del 21 al 30 de juliol, amplia les dates i també el nombre d’espectacles amb un total de 32 propostes, 17 de les quals gratuïtes. Això, per festejar el 40è aniversari del Consell Cultural de les Valls d’Àneu, entitat organitzadora d’aquest festival que manté el seu relat d'unir contemporaneïtat amb tradició a través de propostes culturals de petit i mitjà format en espais singulars de les Valls d'Àneu.

De les 32 propostes programades enguany –entre dansa, música, teatre, natura, literatura i audiovisual–, 17 són gratuïtes, amb l'objectiu d'apropar el Dansàneu a la ciutadania coincidint amb els 40 anys del Consell Cultural. “Hi ha aquesta voluntat d’arribar més que mai a la ciutadania perquè és un any de festa grossa”, indicava la directora del Dansàneu, Rut Martínez, durant la presentació del festival a l’Institut d'Estudis Ilerdencs de Lleida.

Martínez remarcava també la importància de l’entorn on se celebra el festival, que en cada edició incorpora nous espais que ajuden a mostrar el patrimoni cultural i natural aneuenc. En aquesta edició s’hi sumen sis espais nous: un hort particular d’Alt Àneu, l’església de València d’Àneu i la d’Espot, una excursió fins a Gavàs, el poble d’Estaron i la Central Hidroelèctrica d’Esterri d'Àneu.

Programació

El certamen aglutina propostes de tipologia i estils molt diferents, amb la qualitat com a premissa. Queralt Lahoz, Toti Soler, Maria Coma i una exposició produïda pel Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), amb gravats d’Oriol Vilapuig esculpits en diverses piques de pedra datades entre els segles XI i XII que es troben a les esglésies romàniques disseminades per les Valls d’Àneu, són alguns dels plats forts de l’edició.

El festival també amplia el suport a la creació a través d’un programa de residències que engloba fins a 7 projectes. Aquestes propostes inclouen, entre d’altres, la peça coreogràfica resultant del treball fet per la companyia de Miquel Barcelona a Rojos, els projectes d’Aimar Pérez Galí, Víctor Pérez, Adrián Vega i Marina Pravkina o la producció Condens de Magí Serra.e

stats