Terres de Lleida 04/07/2017

Abaixar l'atur a Lleida "a qualsevol preu"

Segons la UGT, aproximadament el 90% de les contractacions d'aquest mes de juny a les terres de Lleida han sigut de tipus temporal

I. G.
1 min
Els contractes temporals acostument a augmentar durant aquestes dates.

LleidaCoincidint amb la campanya de la fruita, la xifra de l'atur ha baixat considerablement durant aquest mes de juny a les terres de Lleida. No obstant això, del total de contractes que s'han signat, al voltant de 22.000 són de tipus temporal i només 1.600 són indefinits. Aquestes xifres no tan sols reflecteixen la situació a Ponent, sinó que són extrapolables a tot Catalunya: un 88,81% dels contractes han sigut temporals, la qual cosa suposa un increment de l'11,65% en comparació amb el mateix mes de l'any passat. Per contra, els contractes indefinits al llarg d'aquest últim mes han minvat un 0,13% respecte als de l'any anterior.

Així doncs, tal com avisa la UGT, "l’increment de la contractació temporal i la pèrdua de contractació indefinida evidencien l’estacionalitat i precarietat del nostre mercat de treball: més temporalitat, més parcialitat, contractes de molt curta durada i salaris més baixos".

D'altra banda, els sindicats també remarquen que, en aquesta reducció de l'atur a Lleida i rodalia (1.542 persones menys que el mes passat), hi ha una gran diferència entre homes i dones: la reducció masculina és d'un 5,9% i la femenina només del 3,3%.

Davant d'aquesta situació, la UGT exigeix, entre altres, mesures que acabin amb "l'explotació laboral legal", que persegueixin el frau en la utilització de la contractació temporal o que incrementin l'SMI fins al 60% del salari mitjà, tal com marca la Carta Social Europea, i el situï en 1.000 euros.

stats