MÚSICA
Terres de Lleida 28/02/2023

Enredadas, Las Karamba i Pau Vallvé, al Mud

.

ARA
2 min
Pueyo i Rutllant amb el cartell del Músiques Disperses 2023.

LleidaLa setzena edició del Mud (Músiques Disperses), festival pioner de neofolk a l’estat espanyol, comptarà en l’edició d’enguany amb artistes com Baiuca, Enredadas, Kumbia Boruka, Pau Vallvé, Las Karamba i Socunbohemio. Un cartell que, segons els seus organitzadors, esdevé “una proposta sorprenent i excitant amb la perspectiva oberta del folk”.

El dijous 23 de març s’inaugurarà el Mud amb Enredadas (Martirio, Uxía, Carmen París i A Pedreira) a la Llotja de Lleida. El regidor de Cultura, Jaume Rutllant, destaca que han decidit començar “a l’engròs”, a la Llotja, amb quatre grans artistes que han revolucionat la copla, la jota o els alalás a través de l’experimentació i el risc, modernitzant-les i acostant-les a altres estils i gèneres per poder arribar a nous públics.

El mateix dijous 23, al Cafè del Teatre, hi haurà les Karamba, grup multicultural format per sis dones originàries de Veneçuela, Cuba, l’Argentina i Catalunya, que han creat un nou espectacle ple de força i color musical. El divendres 24 de març serà el torn de l’artista emergent Socunbohemio, que oferirà la seva proposta de pop d’autor a l’Espai Orfeó. El mateix dia al Cafè del Teatre hi haurà les Kumbia Boruka, una formació que interpreta composicions i clàssics de la cúmbia colombiana dels anys setanta.

També dissabte, però al Teatre de l’Escorxador, Pau Vallvé presentarà el seu nou disc, titulat J. Un treball que parla i sona en plural, en comunitari, i que posa el ritme i la veu al capdavant. D’altra banda, a la nit Baiuca posaran la seva folktrònica en directe al Cafè del Teatre. Ritmes tradicionals gallecs mesclats amb electrònica contemporània, fent una mena de found footage on es recodifiquen els codis de la música tradicional gallega a través d’una mirada actual però també futurista.

Darreres incorporacions

Patricia Atzur i Nick Mulvey han estat les incorporacions de darrera hora d’un festival que tindrà lloc en diferents espais de la ciutat, com el Teatre de l’Escorxador, la Llotja i l’Espai Orfeó, mantenint l’eix central de la programació al Cafè del Teatre i el concert íntim (entrada lliure amb aforament limitat) a la botiga cerveseria Grans Records de Lleida.

stats