Terres de Lleida 27/10/2021

Lleida impulsa el Consell de Ciutat

Avui s’acaba la inscripció per formar part del màxim òrgan consultiu i participatiu de la Paeria

2 min
Una reunió amb representants veïnals dels barris de Lleida i de les partides de l’Horta en una imatge d’arxiu.

La ciutadania encara és a temps d’inscriure’s al Consell de Ciutat de Lleida, que es constituirà el 27 de novembre. El Consell serà un espai permanent i estructurat de diàleg entre la Paeria i la societat lleidatana, així com el màxim òrgan consultiu, assessor i de foment de la participació, en què representants de la ciutadania debatran amb responsables polítics i tècnics municipals sobre temes d’interès públic a Lleida.

El nou ens serà la plasmació d’un nou concepte de govern, amb la voluntat que, des del diàleg i amb la implicació de diversos agents, es pugui dur a terme una millor gestió dels temes comunitaris. El termini d’inscripció al Consell de Ciutat acaba aquest dimecres.

Màxima representativitat

La regidora de Participació, Marta Gispert, ha explicat que es pretén posar a l’abast de la ciutadania una figura al màxim de representativa i plural possible. D’acord amb això, el Consell de Ciutat de Lleida estarà integrat pels representants dels consells de zona o de barri, els consells temàtics, les associacions inscrites al registre municipal, estaments socials i econòmics (Universitat de Lleida, col·legis professionals, sindicats, sector cooperatiu, etc.) i ciutadans i ciutadanes a títol individual.

El Consell preveu celebrar-se amb la participació d’un centenar de persones. L’acte de constitució tindrà lloc el 27 de novembre i estarà presidit pel paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de Marta Gispert. En aquesta sessió constitutiva es formaran els primers grups de treball per iniciar els debats.

El nou fòrum es concep com el màxim òrgan consultiu i de participació del consistori, on els representants de la Paeria i la ciutadania debatran els afers principals de la ciutat amb la recerca constant del compromís i la responsabilitat compartida.

El Consell neix de la convicció que, per gaudir d’una bona qualitat de vida i d’una convivència cívica satisfactòria, s’ha de fer des de la corresponsabilitat dels ciutadans i de l’administració.

stats