SOCIETAT
Terres de Lleida 28/02/2024

Els Premis Hera homenatjaran la cineasta Isona Passola

El jurat ha reconegut Annabel Fernández, Raquel Barrachina, María Margalejo i Maria Lara

GERARD MARTÍNEZ MINGUELL
1 min
Els membres del jurat dels Premis Hera minuts abans de fer públics els noms de les guanyadores.

LleidaL’associació Hera ha donat a conèixer la llista amb els noms de les guanyadores de la tercera edició dels seus guardons anuals a les dones professionals que contribueixen a la visibilització de l’osteoporosi i la menopausa. Així doncs, el jurat dels Premis Hera ha reconegut Annabel Fernández, Raquel Barrachina, María Margalejo i Maria Lara en les quatre categories convocades: cultura; emprenedoria; investigació i recerca, i periodisme i comunicació, respectivament.

A més, per segon any consecutiu s’entregarà el Premi Hera Dona Emblemàtica en reconeixement a una dona que hagi estat rellevant per a la societat catalana. Després de premiar la cuinera catalana Carme Ruscalleda en l’anterior edició, aquest any l’honor recaurà en la productora, guionista i directora de cinema Isona Passola. Coneguda per l’èxit de pel·lícules com Pa negre (2011) i Incerta glòria (2017), l’expresidenta de l’Acadèmia de Cinema Català rebrà el guardó de mans de la presidenta de l’entitat, Maria Antònia Roca, que s’ha desfet en elogis envers Passola per “la seva implicació en la societat catalana i la seva defensa del català, de Catalunya i del paper que hi ha de tenir la dona”.

Cerimònia d’entrega

El restaurant Davall de la Llotja acollirà el dijous 21 de març a les 20.30 hores la cerimònia d’entrega del guardó, que comptarà amb la presència d’un centenar de persones entre autoritats polítiques, membres del jurat i sòcies de l’associació. Durant el transcurs de la gala s’obsequiarà totes les premiades amb una escultura de Miquel Àngel González rèplica del logotip de l’associació Hera que l’artista argentí establert a Lleida ha fet especialment per a l’ocasió.e

stats