20/02/2012

Si algú diu "País Valencià" no ho repetiu

2 min

L'ARA publicava aquest cap de setmana que "El govern valencià no permetrà el senyal de TV3 fins que «es respecti» el nom de Comunitat Valenciana". Per permetre l'emissió de TV3 al País Valencià, s'han de respectar "la denominació, la cultura i aquelles senyes d'identitat previstes a l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana". Perdó. He escrit País Valencià, i donat que l'ARA ja es podrà comprar en paper a la terra del meu avi, diré, doncs, Comunitat Valenciana, no fos cas que aquesta columna fos eliminada de cada un dels diaris del quiosc. I fa molt mal efecte comprar un diari i trobar-te'l amb el sudoku fet i amb el cupó retallat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Trobo molt bé que, per emetre a la Comunitat Valenciana, haguem de dir-ne Comunitat Valenciana. És com aquells pares que van batejar el nen amb el nom de Kike amb k i es queixaven quan algú els preguntava si era Enrique. Doncs Kike. No crec que la Generalitat Valenciana, per cert, trobés bé dir-ne Komunitat Valenciana, però sí que em sembla que veuria amb molt bons ulls que ens deixéssim d'orgues i en diguéssim directament Comunidad Valenciana.

Però el govern valencià faria bé de comprovar si la BBC i Al-Jazira, que a la terra de Rita Barberá es poden veure per satèl·lit, també respecten l'Estatut. ¿Fan servir el nom de Comunitat Valenciana quan informen de les diverses qüestions desagradables relacionades, per exemple, amb el Bigotes? I ja que parlem del Bigotes. Donat que és un personatge del qual es parlarà força temps a la televisió, ¿no haurien de marcar-nos, també, unes directrius a l'hora d'anomenar-lo? Em sembla tan poc respectuós dir País Valencià com dir el Bigotes, francament. Si el País Valencià és la Comunidad Valenciana, el Bigotes s'hauria de dir el Caballero del Mostacho.

stats