Procediment
Crònica 24/12/2011

Els passos que ha de seguir qui vulgui pagar a l'agència catalana

1 min

1. Agència catalana

A la web de l'Agència Tributària de Catalunya hi ha el formulari S-26, que permet transferir diners a un compte corrent de la Generalitat (vegeu foto). Al concepte caldria posar-hi que es tracta del pagament de l'IVA o l'IRPF.

2. Transferència

Una vegada omplert el formulari de l'Agència Tributària de Catalunya es fa la transferència al compte de la Generalitat indicant el número de referència i el NIF del contribuent. Cal conservar el justificant de l'ingrés.

3. Entrega

El contribuent ha d'anar a una oficina de l'agència catalana i entregar el formulari i el justificant de l'ingrés. Tant l'ingrés com l'entrega dels papers s'han de fer almenys set dies abans que s'acabi el termini.

4. Hisenda

El contribuent (empresa o autònom) fa la declaració a Hisenda com sempre. A l'hora d'escollir el mètode de pagament demana que se li carregui l'import al compte bancari.

5. Compte corrent

A l'hora de posar el compte corrent, el contribuent ha de posar el compte corrent de la Generalitat en què prèviament ha ingressat els diners. La decisió d'acceptar si paga o no serà del Govern.

stats