Minicrònica
Societat 25/08/2011

'Tango seducción'

1 min
'Tango seducción'

El coreògraf i productor argentí Gustavo Russo estrena avui l'espectacle Tango seducción al teatre Arteria Paral·lel, on s'estarà fins al 4 de setembre. L'espectacle es va estrenar al Brasil l'any 2000, i des de llavors ha girat per mig món. S'ha presentat a l'Olympia de París, l'Opera House de Jerusalem i el Kremlin Theatre de Moscou, entre altres escenaris.

Segons el coreògraf, Tango seducción no és la típica exhibició de tango, sinó que és un espectacle avantguardista però que no oblida les seves arrels. "És una prolongació de la meva persona, que està creixent i evolucionant constantment", explica Russo. Aquest fet també es va tenir present a l'hora d'escollir els ballarins, alguns dels quals són a l'espectacle des dels seus inicis. Són professionals del tango que també tenen formació en altres estils. La complexa elaboració del xou és un punt diferencial, segons el creador.

A l'escenari, set parelles, cinc músics i una cantant interpreten un espectacle que es divideix en dues parts. La primera se centra en les icones del tango tradicional, amb coreografies grupals en què els ballarins i el mateix Russo, que també hi balla, poden mostrar el seu ego. Al segon acte, en canvi, el tango es fusiona amb la dansa clàssica i la contemporània. Queda en un segon pla i deixa pas al veritable cor de Tango seducción, en què cada coreografia és una eina d'expressió i en què s'espera que l'espectador pensi i senti.

stats