EMPRESES TECNOLÒGIQUES
Mèdia 11/05/2011

Microsoft compra Skype, líder en trucades per internet

Microsoft entra en el mercat de la telefonia, però ho farà en la versió online : ha arribat a un acord per comprar Skype, el servei que 170 milions d'internautes ja utilitzen per comunicar-se.

à.g.m.
1 min
Microsoft compra Skype, líder en trucades per internet

Barcelona.Ni Google, ni Facebook. Al final ha estat Microsoft qui ha tancat un acord de compra amb Skype, de manera que obtindrà el control de la companyia líder en trucades telefòniques -de veu i de vídeo- a través d'internet. El preu de l'operació marca una nova fita en el sector de les TIC: 5.950 milions de dòlars, que equivalen a prop de cinc vegades els seus ingressos anuals (durant els nou primers mesos del 2010 va facturar 850 milions de dòlars, amb un benefici de 250 milions). Ara per ara té 170 milions d'usuaris connectats que, anualment, generen 207.000 milions de minuts de converses.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

La majoria d'aquestes converses són gratuïtes i es fan entre ordinadors, però la firma també ofereix tarifes barates per trucar a línies fixes o mòbils. La compra de Skype, per tant, converteix de la nit al dia la companyia fundada per Bill Gates en un dels operadors telefònics més potents.

En un comunicat emès per Microsoft, la firma avança que tots els seus dispositius (des dels ordinadors a les consoles de jocs) tindran Skype com a sistema de comunicació, tot i que no deixarà d'invertir perquè altres plataformes també adoptin el servei. "Junts crearem el futur de les comunicacions en temps real, de manera que la gent pugui estar connectada fàcilment amb la família, els amics, els clients i els col·legues d'arreu del món", explicava el director general de Microsoft, Steve Ballmer. El director general de Skype, Tony Bates, assumirà la presidència de la nova Divisió Microsoft Skype.

Tot i que l'operació està beneïda per les parts, falten els plàcets de les autoritats reguladores. Fonts de Microsoft calculen que el vistiplau definitiu arribarà en el decurs d'aquest 2011.

stats