Publicitat
Publicitat

NATURA

La Selva del Camp recupera el camí del Rec

El sender més popular i amb més història de la Selva del Camp és l’anomenat camí del Rec, un antic pas medieval que seguia el Rec de la Vila -durant segles el principal sistema per abastir d’aigua el municipi- des del peu de la serra de la Mussara fins al mateix centre del poble. Després que els darrers anys el consistori hagi recuperat el recorregut històric del sender, des de la resclosa i el Pont Alt fins a l’entrada del nucli urbà de la Selva, l’èxit del projecte ha portat l’Ajuntament a afegir un nou tram al vial, tot seguint el camí de l’aigua que alimentava el rec. És així com s’han obert 1.500 metres nous de camí en paral·lel a la riera de la Selva, a partir de la resclosa fins a arribar gairebé al pantanet, un projecte d’embassament inacabat aigües amunt.

Gràcies a la iniciativa s’ha pogut netejar i recuperar una part important de la llera de la riera en tot aquest tram del vial, que transcorre parcialment pel curs de l’aigua i per l’interior de finques particulars, els propietaris de les quals han cedit el dret de pas a l’Ajuntament. El projecte ha tingut la col·laboració de la Diputació de Tarragona, CaixaBank i l’Associació Aurora, encarregada de desbrossar el camí.

Una de les actuacions més complexes ha estat la construcció de diversos ponts i passarel·les de fusta per facilitar la circulació dels excursionistes en els punts més estrets i complicats. La inauguració d’aquest tram del camí del Rec es va celebrar el 26 de març, coincidint amb la Festa de l’Arbre.

Més continguts de

PUBLICITAT

El + vist

El + comentat

PUBLICITAT
PUBLICITAT