MITJANS PÚBLICS
Mèdia 07/02/2012

El govern de Badalona proposa retallar un 45% el pressupost dels mitjans públics i acomiadar el 60% de la plantilla

Badalona Comunicació, l'empresa que gestiona la ràdio i televisió municipals, passaria de 66 a 22 empleats

Ara
1 min

BarcelonaEl govern badaloní del PP ja té una primera versió del pla de viabilitat per a Badalona Comunicació, l'empresa pública encarregada de la gestió de la ràdio i televisió municipals. Segons aquest pla, lliurat aquest dimarts als treballadors, es proposa una reducció del 45% del pressupost, cosa que significar passar de 2,7 a 1,5 milions d’euros. Això voldria dir, entre altres coses, acomiadar 40 persones i passar de 66 a només 26 empleats. Tot i aquesta retallada del 60% de la plantilla, el pla proposa millorar els continguts, potenciant els informatius i crear nous programes d'entreteniment. Els treballadors ho consideren un "brindis al sol" i creuen que amb aquestes mesures la televisió hauria de tancar en només sis mesos.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"Ara ja som polivalents i fem ràdio i televisió, però amb només 26 persones no podrem fer res". Una de les portaveus del comitè d'empresa de Badalona Comunicació, Mercè Roura, ha expressat així el seu malestar amb el pla de viabilitat presentat pel consistori i considera que amb la retallada que es proposa és "impossible" tirar endavant els dos mitjans de comunicació, a més del butlletí municipal. Mercè Roura assegura que la plantilla està disposada a plantejar baixes incentivades, prejubilacions, concessions salarials i, fins i tot, algun expedient de regulació d'ocupació de caràcter temporal. "Però no han acceptat res", es lamenta.

La tinent d'alcalde Maritxú Hervàs reconeix que la situació de Badalona Comunicació i les decisions que cal prendre són "difícils i injustes", però recorda que la situació econòmica del consistori és "lamentable". Hervàs acusa l'antic equip de govern del PSC, CiU i ERC de la fragilitat de les arques municipals i diu que l'actual govern del PP fa "un esforç molt gran" per mantenir viva la ràdio i la televisió municipals.

stats