Mèdia 23/03/2011

La història del món en 100 segons

2 enginyers informàtics anglesos han desenvolupat un clip animat que recrea la caiguda dels imperis i la descoberta dels continents basant-se en les coordenades de 424.000 articles de Wikipedia

Redacció
1 min

BarcelonaBona part dels articles penjats a l'enciclopèdia online Viquièdia contenen coordenades i, molts d'ells, aporten referències a fets històrics. Basant-se en aquests dos punts de partida, dos enginyers informàtics anglesos, Gareth Lloyd i Tom Martin, han recopilat 424.000 articles amb coordenades i 35.000 referències a esdeveniments històrics i els han combinat per recrear una visualització dinàmica de la història de la descoberta del món segons la Viquièdia. El resultat és un vídeo de 100 segons que localitza 15.000 esdeveniment significatius en la història de la humanitat i els presenta en un mapa del món com si fossin petits punts en un radar, assignats en el temps des de l'any 498 aC fins al 2011.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El clip, titulat “A history of the world in 100 seconds” (la història del món en 100 segons) fa una acceleració del pas del temps i mostra com els esdeveniments històrics es van fent més nombrosos a mesura que passen els anys i com es van fent extensius als diversos continents.

Amb aquest clip, Lloyd i Martin han sigut guardonats amb el premi “Best Visualization” (millor visualització) pel blog History Hack Day del diari The Guardian.

stats