Crònica 06/06/2011

Strauss-Kahn declara per primer cop davant la justícia de Nova York

Ara
1 min

Barcelona.Dominique Strauss-Kahn compareixerà avui en una audiència crucial on s'ha de declarar culpable o no dels càrrecs de segrest, agressió sexual i intent de violació que li imputen per haver assetjat presumptament una cambrera de l'hotel Sofitel de Nova York el 14 de maig. El jutge l'informarà dels càrrecs que li imputen, després que hagin estat revisats per un gran jurat.

Si es declara culpable no caldrà celebrar judici i l'antic director de l'FMI anirà directament a la presó per un nombre determinat d'anys que es negociarien amb el jutge. Si es declara no culpable -la hipòtesi més probable segons els experts- se celebrarà un procés que podria durar alguns mesos i en què DSK hauria de confrontar la seva declaració amb la de la dona que l'acusa. En total s'enfronta a 74 anys de presó que podrien acabar reduïts als 25 de la pena pel delicte més greu que li imputen.

La carta de l'advocat

Al costat de Strauss-Kahn hi haurà Benjamin Brafman i William Taylor, dos dels advocats més coneguts als Estats Units, per haver evitat la presó de més d'un famós. Brafman, que ja ha avançat a l'agència Reuters que DSK es declararà no culpable, va assegurar ahir en una televisió francesa que està convençut de la innocència del seu client i va predir que avui compareixerà un Strauss-Kahn "relaxat".

Des que va sortir de la presó sota fiança, Strauss-Kahn viu en un apartament de luxe del barri de Tribeca a Nova York amb la seva dona Anne Sinclair, i ha de portar un braçalet electrònic per controlar que no abandona l'edifici. Desenes de periodistes, molts francesos, fan guàrdia permanent davant del número 153 de Franklin Street.

stats