AEROLÍNIES
Crònica 13/01/2012

Vueling vol blindar el seu lideratge a l'aeroport del Prat

L'aerolínia de baix cost Vueling, líder a Barcelona, presenta l'ofensiva comercial més important des de la fusió amb Clickair, el 2009. Obre 23 rutes i incorpora cinc nous avions a l'aeroport del Prat.

Ignasi Pujol
1 min
Vueling va sumar 7,75 milions  de viatgers a l'aeroport del Prat durant el 2011.

BARCELONAVueling es reivindica com l'aerolínia de Barcelona, com la companyia més capacitada per connectar millor la capital catalana amb el món. I ho fa mirant a Spanair i Ryanair, segon i tercer operadors del Prat, per darrere de la low cost participada per Iberia.

Per blindar el lideratge, Vueling va presentar ahir el seu pla d'obertura de rutes més ambiciós des de la fusió amb Clickair, el juliol del 2009. La companyia obrirà 23 rutes a Barcelona durant la temporada d'estiu. L'aposta suposa un creixement del 17,5% en el nombre de seients oferts.

Les noves connexions s'atendran gràcies a la incorporació de cinc nous avions al Prat (que ja en sumarà 28) i suposarà una inversió de 325 milions d'euros. També comportarà la contractació de 165 persones.

Entre les noves rutes figuren Sant Sebastià, Almeria, Lourdes (França), Malmö (Suècia), Nuremberg (Alemanya), Edimburg i Southampton (Regne Unit) i Split (Croàcia). Amb les noves rutes Vueling sumarà una oferta de 70 connexions des de Barcelona. La companyia preveu duplicar els passatgers de connexió al Prat aquest any, fins a assolir els dos milions de viatgers.

A més de l'expansió a la capital catalana, Vueling obrirà una nova base d'operacions a Son Sant Joan, l'aeroport de Palma, i espera estrenar una o dues bases a l'estranger. "Vueling serà l'única companyia aèria europea al sud de Dublín [en al·lusió a Ryanair] a presentar beneficis el 2011", va assegurar el conseller delegat, Alex Cruz. El president, Josep Piqué, va desitjar "molta sort" a Carlos Muñoz i Lázaro Ros, fundadors de Vueling i ara impulsors de la nova low cost Volotea. Piqué va qualificar d'"absolutament admirable" la iniciativa de Muñoz i Ros.

stats