Crònica 06/09/2011

La comunitat educativa evita la supressió de línies en valencià

Escola Valenciana veu en les mobilitzacions ciutadanes la causa del canvi d'actitud de la Generalitat valenciana, que revisarà el decret del model plurilingüe elaborat per l'anterior conseller d'Educació.

Salva Almenar
2 min

València."Tot el decret és revisable. Especialment els punts en què no hi hagi acord amb la comunitat educativa". Aquesta és la promesa que va traslladar el conseller d'Educació, José Císcar, als representants de l'entitat cívica en favor de la llengua, Escola Valenciana, en la reunió d'ahir per abordar el decret sobre plurilingüisme a l'escola elaborat per l'anterior titular del departament, Alejandro Font de Mora, i que preveu l'eliminació de les línies en valencià. Per tant, les paraules del conseller Císcar tanquen la porta, a l'aprovació del decret, que apostava per un model plurilingüe de quotes en què castellà, valencià i anglès estiguessin representats en un màxim del 33% d'hores lectives cadascuna de les llengües.

Al final de la reunió entre la conselleria i Escola Valenciana -la primera en els 16 anys de govern del Partit Popular al País Valencià-, el president de l'entitat, Vicent Moreno, va expressar la seva "satisfacció" després que el conseller "admetés obertament que modificarà el decret" tenint en compte les opinions i les aportacions de la comunitat educativa. Malgrat reconèixer el canvi d'actitud i de tarannà del nou titular d'Educació, Moreno va assenyalar que el canvi de punt de vista de la Generalitat valenciana respecte al decret "és fruit de les mobilitzacions d'oposició al model ideat pel govern de Francisco Camps" i que, per contra, avalaven l'ensenyament en valencià, "un model percebut com a sinònim de qualitat".

Escola Valenciana va traslladar a Císcar la seva voluntat de participar en el procés que la conselleria d'Educació ha obert per presentar al·legacions i propostes al decret, alhora que va reafirmar que es compromet a treballar a favor que els estudiants valencians adquireixin competències comunicatives en castellà, valencià i anglès sense haver d'eliminar els programes d'ensenyament en valencià. "L'ensenyament en valencià marca el camí del plurilingüisme, cal que quedi reflectit en el model educatiu", va afegir el portaveu de la comissió d'educació de l'entitat, Jaume Fullana.

stats