Crònica 06/04/2011

"El rendiment escolar serà més alt amb una dieta sana"

Experta Autora de diversos llibres sobre nutrició saludable, Pilar Senpau subratlla la necessitat d'explicar als escolars el perquè de canviar certs hàbits alimentaris

J.s.
1 min

S'han de retirar certs productes de les màquines expenedores?

Retirar grasses saturades i introduir aliments saludables sempre serà benvingut per qualsevol nutricionista. Com més sana és la dieta, més ben alimentat està el cervell està i, si això és produeix, el rendiment escolar serà més alt. A mi no em molestaria que en una escola hi hagués una màquina de xocolatines si també n'hi ha una fruita i expliquem per què és important tenir-la. Si els nens sabessin que la fruita és important per fabricar substàncies per al cervell que ens permeten tenir més empenta per fer, per exemple, activitats esportives, els primers que voldrien menjar fruita serien ells.

Podem canviar de manera senzilla els mals hàbits d'alimentació dels nens i els adolescents?

I tant. Si l'esmorzar inclou un entrepà, de formatge o pernil, una peça de fruita i un iogurt, el cervell del nen tindrà tots els nutrients que necessita per tirar endavant tot el matí. El nen escoltarà millor a classe i estarà més content. Els aliments són la gasolina del cervell.

Quins aliments són imprescindibles en una dieta equilibrada?

Entre altres productes, a les dietes hi hauria d'haver cereals, fruita, hortalisses, carn, làctics i oli d'oliva verge extra. Aquest oli és un preventiu del càncer de mama i s'hauria d'incloure als entrepans. El tomàquet també incorpora una substància que és preventiva del càncer de pròstata.

stats