MÚSICA
Cultura 20/04/2012

La superestrella del piano, Lang Lang, exigent mestre de joves músics catalans

El pianista xinès ha ofert aquest divendres una 'masterclass' i actuarà diumenge a l'Auditori de Barcelona amb les entrades esgotades

Efe
1 min
Lang Lang DURANT LA MASTER CLASS

BARCELONAEl cèlebre pianista Lang Lang oferia la seva primera 'màster class' a Catalunya aquest divendres a l'Auditori de Barcelona i, a jutjar pels aplaudiments rebuts, ha convençut els més de 400 alumnes, vinguts de diferents conservatoris catalans. Durant gairebé hora i mitja, el que un dia va ser un nen prodigi, ha demostrat, als seus gairebé 30 anys, que s'ha convertit en un exigent mestre de joves pianistes.

El pianista xinès, que diumenge actua a l'Auditori, en la seva tasca de mestre, ha aconsellat al seu públic que mantingués "el cor fresc i obert a la música" i els ha emplaçat que sempre "toquin com si fos el primer dia". En la seva compareixença ha tingut temps per contestar diverses preguntes que han arribat via internet i no ha amagat que va tenir un somni en què Beethoven li va donar una "profitosa" classe i que el seu pare, quan va començar a tocar amb prou feines amb tres anys, era molt dur, mentre que ara "està més relaxat".

Fill d'un músic professional de violí xinès, Lang va començar a tenir interès pel piano després d'escoltar en uns dibuixos animats de 'Tom i Jerry' una peça de Liszt, encara que en aquell moment no sabia que era d'aquest músic. Des de fa deu anys col·labora amb entitats dedicades a l'educació musical i el 2008 va crear la fundació Lang Lang International Music per poder educar les futures generacions d'intèrprets i amants de la música clàssica.

stats