Cinema
Cultura 22/11/2011

Isona Passola, productora de 'Pa negre', recull el Premi d'Honor Lluís Carulla

El veredicte destaca que la pel·lícula "ha contribuït decisivament a projectar el cinema en català i, de retruc, la nostra literatura, al nostre país i al món"

Ara
1 min

BarcelonaAvui al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona, l'alcalde de la ciutat Xavier Trias ha lliurat el Premis d'Honor de la Fundació Lluís Carrulla a Isona Passola, productora de la pel·lícula Pa negre, per l'extraordinària projecció internacional que ha fet del cinema en català.

El jurat, format per Salvador Cardús, Muriel Casals, Àngel Castiñeira, Vicent Partal, Marta Pessarrodona, Ramon Pla i Arxé, Joaquim Triadú, Carme Valls i Vicenç Villatoro ha destacat a l'acta del premi la trajectòria de Passola i "el gran èxit de crítica i públic" de Pa negre, guardonada amb catorze premis Gaudí i nou premis Goya, escollida com a representant d'Espanya als Oscar (el primer film en català designat) i estrenada als cinemes francesos i, properament, als de la Xina, el Japó i els Estats Units. "Pa negre ha contribuït decisivament a projectar el cinema en català i, de retruc, la nostra literatura, al nostre país i al món", afegeix l'acta del Premi el jurat.

Juntament amb el Premi d'Honor, s'han lliurat els premis d'Actuació Cívica, que distingeixen la tasca al servei de la identitat nacional en els diversos àmbits com ara l'ensenyament, els mitjans de comunicació, les ciències, les arts, la cultura popular, etc. Els guardonats han estat Joaquim Arenas i Sampera, Maria Antònia Canals i Tolosa, Joan Beltran i Cavaller, Miquel Esquirol i Clavero i Lluís Pagès i Marigot.

stats