Cultura 12/03/2013

José María Lassalle justifica l'impagament de la subvenció al Macba pel dèficit de Catalunya

El secretari d'Estat de Cultura argumenta que el ministeri de Cultura i el d'Hisenda estudien fórmules per evitar que es repeteixi

Acn
1 min
El MACBA, vist des de fora

MadridEl secretari d'Estat de Cultura, José María Lasalle, ha atribuït a l'incompliment de l'objectiu de dèficit per part de la Generalitat el fet que no s'hagi concedit la subvenció d'1.665.000 euros al Macba. Lasalle ha defensat que no han incomplert "cap obligació legal" amb l'Ajuntament, ja que, segons ell, la llei que regula el règim especial no estableix "cap obligació de signar convenis anuals per al finançament d'entitats culturals de la ciutat, ni tampoc consta als pressupostos generals de l'Estat l'obligació de consignar crèdits destinats a l'Ajuntament per finançar aquest tipus d'institucions".

En aquesta línia, Lassalle va aprofundir en els motius de l'impagament: "No es va poder executar una partida pressupostària que, tot i estar detallada, estava subjecte a un informe preceptiu del ministeri d'Hissenda, i la llei d'estabilitat pressupostària així ho diu en en l'article 20.3", ha argumentat el secretari d'Estat de Cultura.

Amb tot, Lasalle ha argumentat que el ministeri de Cultura i el d'Hisenda estudien fórmules per evitar que "es repeteixi aquesta situació". Així ho ha explicat aquest dimarts durant la comissió de Cultura que s'està portant a terme al Congrés dels Diputats i en què la diputada de Convergència i Unió Montserrat Surroca ha expressat el seu neguit per l'incompliment del govern espanyol amb el Macba i amb els grans equipaments que depenen de l'Ajuntament de Barcelona. Davant aquest fet, el secretari d'Estat de Cultura ha expressat la seva confiança "en la bona gestió de la Generalitat" i "el seu desig" per tal que el govern català no "torni a incomplir l'objectiu de dèficit".

stats