Cultura 17/03/2013

'L'endemà' d'Isona Passola aconsegueix prop de 350.000 euros amb el microfinançament

El documental s'ha convertit en el projecte que més diners ha recollit a Europa a través del crowdfunding

Acn
2 min

Barcelona'L'endemà', el documental que impulsa la productora de cinema Isona Passola i que vol donar raons per a la independència del poble català, ha reunit finalment, en 40 dies, 348.830 euros gràcies al microfinançament. La recollida de fons ha finalitzat la mitjanit de dissabte a diumenge i hi han fet donacions 8.101 micromecenes. 'L'endemà' s'ha convertit en la campanya de crowdfunding més reeixida d'Europa i, segons Verkami, està entre els Top 5 mundials de pel·lícules que més han recollit a través d'aquest sistema.

Inicialment, Passola s'havia proposat reunir 150.000 euros, una xifra que s'ha superat amb escreix. El documental té un pressupost de 600.000 euros. El film, de 90 minuts, es rodarà entre maig i juny del 2013 i l'estrena està prevista per al gener del 2014. El documental impulsat per la productora de pel·lícules com 'Pa negre', s'ha catapultat com el projecte de tot Europa que més diners ha aconseguit a través del micromecenatge, campanya que es finança a través de microdonacions realitzades virtualment aportades pel que es coneix com a micromecenes.

Els membres de l'equip del documental s'han mostrat "gratament sorpresos" per la resposta ciutadana al projecte, segons expliquen al web de Verkami. El documental vol donar "arguments clars, sòlids, fiables i contrastats, amb dades objectivables" sobre la independència. El pressupost del film és de 600.000 euros. Tot i que quan va arrencar la campanya de micromecenatge només es demanaven 150.000 euros, les donacions dels ciutadans finalment finançaran més de la meitat del documental.

'L'endemà' comptarà amb la participació de "les figures nacionals i internacionals més tècniques i més ben informades" i respondrà "les grans preguntes que resolen els grans temes de país, les respostes que necessitem per a decidir sense por i tranquil·lament".

stats