Literatura
Cultura 18/11/2011

La catalana Maite Carranza guanya el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil

El ministeri de Cultura ha guardonat Carranza per 'Paraules emmetzinades', una obra que denuncia els abusos sexuals

Ara
1 min

BarcelonaParaules emmetzinades, la crònica d'un dia trepidant en què tres persones molt properes a Bàrbara Molina, una noia desapareguda misteriosament quan només tenia 15 anys, s'encaren, davant la troballa de noves pistes, amb el passat, ha guanyat el Premio Nacional de literatura infantil i juvenil 2011. El guardó, dotat amb 20.000 euros, el concedeix el ministeri de Cultura, i s'entrega a una obra d'un autor espanyol escrita en qualsevol de les llengües oficials de l'Estat. En el cas de Paraules emmetzinades, el català.

L'obra de Maite Carranza està editada en català, castellà, gallec i euskera. A més, ha sigut traduïda a Holanda, Brasil, França, Itàlia, Rússia i Corea. En el seu llibre, Carranza denúncia la hipocresia de la societat davant un cas d'abusos sexuals. Paraules emmetzinades també va rebre el Premi Edebé de Literatura juvenil 2010 i el Premi Crítica Serra d'Or 2011.

Maite Carranza (Barcelona, 1958) és escriptora i guionista. Ha escrit més de 40 títols, entre els que destaca Frena, Càndida, Frena!, Maurici Serrellsuat o Vols ser el nòvio de la meva germana? Una de les seves obres amb més èxit ha sigut La guerra de les bruixes, que va ser traduïda a més de 25 llengües.

stats