MÚSICA
Cultura 11/10/2012

Raimon: "Els espanyols tenen una colònia i tenen por de perdre-la"

El cantautor de Xàtiva està de gira per diferents universitats europees per commemorar els 50 anys del seu primer concert a Barcelona

Acn
1 min
Raimon en concert a Londres / ACN

LondresProp de 200 persones van assistir dimecres al Great Hall del King's College de Londres per escoltar el cantautor Raimon. El cantant de Xàtiva va entonar durant una hora 20 dels seus temes més coneguts envoltat d'un públic entregat i proper. La cançó més coneguda del cantautor del País Valencià, 'Al vent', i un poema musicat d'Ausiàs March van posar el punt final al concert, que forma part de la gira europea de commemoració dels 50 anys del primer concert de Raimon a Barcelona. També actuarà en universitats d'altres ciutats, com Berlín, Luxemburg, París o Roma.

El cantautor va dir que viu amb "molta perplexitat" i "moltes ganes" el debat que s'ha iniciat a Catalunya per la creació d'un estat independent. En declaracions a la premsa després del seu concert al King's College, Raimon va dir que els espanyols "tenen una colònia i tenen por de perdre-la, aquest és el plantejament d'aquests homes", va dir referint-se al ministre Wert i els seus col·legues.

Raimon ha assegurat en declaracions a la premsa que té "moltes ganes que arribi el 25-N per veure què dóna de si". "Hi ha hagut un terrabastall, que és posar en un primer pla una cosa que des de fora semblava inexistent", ha explicat el cantant. Segons ell, els responsables del govern de l'estat espanyol "no volien saber res" de les reivindicacions independentistes de Catalunya, però "ara no poden amagar-ho".

"Jo de moment només llegeixo sermons", ha lamentat Raimon, criticant el discurs de la por d'alguns polítics espanyols i destacant que mai es plantegen "com solucionar aquest problema" i "ni tan sols volen parlar-ne". "A partir del dia 25, segons quin resultat hi hagi, ja no es podrà obviar" el clam català, ha afegit.

stats