Música
Cultura 20/01/2012

Rosa Luxemburg publica una novel·la musical sobre les misèries de la 'Classe Mitjana'

El nou àlbum del grup català inclourà un llibret il·lustrat protagonitzat per un inspector de policia per parlar dels efectes méx extrems de la crisi esconòmica

Ara
1 min

BarcelonaAmb set anys de trajectòria i 4 discos editats, el grup Rosa Luxemburg s'arrisca amb el seu nou àlbum, Classe Mitjana, que els mateixos membres del grup qualifiquen de "novel·la musical". El disc inclourà un llibret il·lustrat que seguirà la història que narraran les cançons, la d'un inspector de policia i el seu amic de la infància que s'acaba de suïcidar. Els disc presenta un "gir" en la història del grup.

El grup va començar a treballar en Classe mitjana el 2011, "un moment en què potser hi ha hagut més sensació que s'acaba el món", explica el cantant i guitarrista Pol Fuentes en referència als efectes de la crisi econòmica. Amb aquesta narració, el grup ha volgut incidir en els aspectes "més psicològics" i socials d'aquesta crisi, més enllà de la descripció estadística del fenomen i fent èmfasi en conceptes com la crisi de valors. "Hi ha una clara crítica social darrera el disc", afirma Fuentes.

Rosa Luxemburg és un dels pocs grups catalans d'avui amb prou memòria musical per declarar-se hereus de la tradició musical de l'Ona Laietana, que va emergir als anys 70. L'esperit contracultural i rocker d'aquells grups (Música Urbana, Secta Sònica, Pau Riba, Orquestra Mirasol...), diuen, és encara una de les seves fonts d'inspiració.

stats