Cultura 31/05/2012

S'inaugura la segona exposició d'art català dels anys 70 de la Col·lecció Bassat

La mostra reuneix 49 obres de set artistes, com ara Francesc Artigau, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera o Miquel Vilà, que van contestar l'art abstracte afirmant que es podia fer pintura figurativa moderna

Efe
1 min
Lluís Bassat en una de les sales de la mostra / ACN

MataróAquest dijous al vespre s'inaugura a la Nau Gaudí de Mataró la segona exposició d'art català dels anys 70 de la col·lecció del publicista Lluís Bassat. La mostra presenta 49 obres de set artistes nascuts als anys quaranta, en plena postguerra espanyola: Francesc Artigau, Gerard Sala, Xavier Serra de Rivera, Miquel Vilà, i els valencians Rafael Armengol, Manuel Boix i Artur Heras.

"Aquesta és la primera exposició en què l'art no és exclusivament abstracte, les pintures són figuratives. La gent les entendrà més fàcilment, però no per això són més o menys bones. Aquests artistes es van revelar al seu moment contra l'art abstracte afirmant que es podia fer pintura moderna figurativa", ha explicat Lluís Bassat. Si bé a la primera exposició dedicada a l'art contemporani català dels anys 70 les obres exposades pertanyien a artistes nascuts abans de la guerra, seguidors de l'informalisme abstracte, aquesta exposició presenta una generació posterior que recupera la figuració i que es veu influïda per corrents del moment com el 'pop art'.

La Col·lecció Bassat constitueix un dels fons més representatius de l'art català de la segona meitat del segle XX, amb unes 1.500 obres originals, unes 150 de les quals són escultures, i que es complementa amb un ampli fons d'obra gràfica, des de Picasso, Chagall o Magritte fins a Tàpies o Miró.

stats