Cultura
Cultura 30/01/2011

Un estudiant de batxillerat elabora un documental sobre la independència

El títol del projecte serà 'Pròxima estació: Independència' i vol agrupar els motius de la separació de Catalunya

Acn
2 min
Amb només 16 anys, Francesc Giró dirigeix un documental sobre la independència.

BarcelonaDes de petit que creu en la independència de Catalunya, i a més, vol ser periodista. Francesc Giró va aprofitar l'obligació de fer un treball de recerca per unir dues de les seves passions i per això, està acabat de donar forma a 'Pròxima estació: Independència', un documental que vol donar motius a la separació de Catalunya de l'estat espanyol, a través de la veu de polítics i gent del món econòmic i empresarial. Giró va començar aquesta gesta durant la manifestació de l'11 de setembre del 2009, el dia abans que Arenys de Munt celebrés la consulta independentista, i haurà d'estar enllestit a finals d'aquest any. Per això, compta amb el suport de companys de classe, que l'ajuden desinteressadament.

Aquest jove barceloní, ha anat creixent amb la voluntat de convertir-se en periodista i somiar amb la independència. Ara, amb 16 anys, Giró, que estudia primer de batxillerat a l'Escola Vedruna de Gràcia, ha pogut unir aquestes dues passions en el treball de recerca. Des de l'estiu del 2009 té clar que el volia fer sobre la independència de Catalunya, i que a més a més, el volia complementar amb una peça audiovisual. El setembre del mateix any, durant la manifestació de l'11 de setembre, Giró va posar fil a l'agulla i va començar a enregistrar imatges i a pactar entrevistes.

El resultat de tot aquest treball ja té títol, 'Pròxima estació: Independència', i és un reportatge que neix amb la voluntat de donar motius per la separació de Catalunya. Per això, Giró i els seus companys, han comptat amb entrevistes a personatges públics com Uriel Bertran, Carles Mora o Muriel Casals, unes opinions de caire polític que completaran amb personatges del món econòmic i empresarial.

Giró tenia clar que 'no podia donar opinions contràries', sinó que era important 'convèncer' a la gent que 'la independència és necessària'. Per Giró, si es continua en la mateixa direcció 'el país se'n pot anar en orris'.

De moment, Francesc Giró reconeix que està aprenent moltes coses de tot el procés, sobretot a organitzar-se i 'a tenir criteri', per poder opinar sobre aquest tema. Reconeix que algunes coses no li han sortit tan bé com esperava, però admet que 'si en un futur' vol ser periodista, li servirà per saber 'com' ha de 'fer les coses'.

stats