Cinema
Cultura 10/06/2012

La metafísica quotidiana d'Edward Hopper

El Museu Thyssen de Madrid obre aquest dimarts l'exposició més important de l'artista nord-americà que s'ha fet mai fora dels Estats Units

Ara
1 min
LA SOLITUD DE LES GRANS CIUTATS 1. Casa a  La vora de la via del tren (1925).  2. Habitació d'hotel (1931).  3. Dos al pati de butaques (1927).  4.Autoretrat (1925-1930).

Barcelona"Edward Hopper és el pintor que ens ha sabut donar més certes imatges que formen la memòria del passat del segle XX i, encara avui, ens atreuen d'una manera irresistible". Qui afirma això és Tomás Llorens, comissari de l'exposició 'Hopper', que dimarts obre les portes al Museu Thyssen de Madrid, formada per una setentena de pintures, dibuixos, gravats i obres d'altres artistes que van influenciar Hopper. L'exposició és la més gran que s'ha organitzat mai fora dels Estats Units.

La pintura de Hopper va influir a cineastes com Alfred Hitchcock, que va inspirar-s'hi per dissenyar la mansió de 'Psicosi'. També es pot rastrejar a la cançó 'Send in the clowns' del musical de Stephen Sondheim 'A little night music' i a la literatura de Raymond Carver, per posar dos exemples.

Podeu llegir la notícia sencera a l'ARA Premium.

stats