Economia 30/07/2012

El BCE encadena vint setmanes sense comprar deute tot i les declaracions de Draghi

El Banc Central Europeu revisarà els tipus d'interès el proper dijous i molts analistes esperen que confirmi la compra de deute

Efe
1 min

BarcelonaEl Banc Central Europeu ha informat que la setmana passada no va comprar deute dels països de la zona euro, com a mínim els dies previs a les declaracions del president de l'entitat, Mario Draghi, que va assegurar que el banc emissor farà tot el necessari per salvar l'euro. Comptant-hi aquesta, el BCE encadena vint setmanes sense comprar deute.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les declaracions de Draghi el dijous passat a Londres, on va subratllar que el BCE farà tot el necessari per preservar l'euro, van despertar expectatives als mercats que el banc emissor havia comprat deute sobirà de països amb dificultats de finançament com Espanya o Itàlia.

Tot i això, les dades publicades avui inclouen només les operacions liquidades fins dimecres, de manera que les executades dijous o divendres, en cas que n'hi haguessin, no es coneixeran fins la setmana vinent.

Ara, les expectatives dels inversors estan posades en la roda de premsa de Mario Draghi d'aquest dijous, quan compareixerà per explicar si manté o modifica els tipus d'interès i si l'organisme adopta una nova política de compra de deute, com va insinuar la setmana passada i com esperen la majoria d'analistes.

En tot cas, només les paraules del president del BCE la setmana passada van ser suficients per capgirar la tendència alcista dels mercats i donar un respir a la prima de risc espanyola, que ha encadenat tres dies de caigudes importants.

stats