CRISI FINANCERA
Economia 08/06/2012

Brussel·les assegura que el rescat a Espanya es farà "en setmanes"

Amadeu Altafaj, portaveu econòmic de la Comissió Europea, afirma que aquesta ajuda només obligarà Espanya a fer reformes al sector financer i no al conjunt de l'economia

Ara
2 min
Amadeu Altafaj, portaveu econòmic de la CE

BarcelonaLa intervenció d'Espanya es farà "en setmanes", segons ha assegurat Amadeu Altafaj, portaveu econòmic de la Comissió Europea, en una entrevista a TV3. Altafaj ha negat que hi hagi una data límit, però ha admès que el rescat del sector financer espanyol es farà tan aviat com es pugui. Brussel·les està esperant el resultat de les auditories independents que ha encarregat l'estat espanyol, així com els estudis que fan l'FMI i la mateixa CE, per saber l'estat real dels bancs espanyols i executar l'ajuda al sector.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dijous es va filtrar que l'FMI calcula que la banca espanyola necessitarà uns 40.000 milions, però Altafaj ha negat que es pugui parlar de cap xifra concreta. "L'exposició immobiliària no és una ciència exacta ni una foto fixa: la situació es podria anar degradant", ha dit. El portaveu també ha assegurat que Espanya no es veurà obligada a fer més reformes estructurals a canvi de l'ajuda a la banca. "Si parlem d'un rescat a la banca no té sentit parlar d'apujar l'IVA", ha afirmat abans d'explicar que les contrapartides que s'exigeixin des de Brussel·les estaran relacionades amb el sector financer.

A més, Altafaj ha defensat que s'ajudi les entitats financeres amb diners públics: "El sistema bancari no s'ha de recapitalitzar per ajudar els banquers, sinó perquè té un paper clau en el funcionament de l'economia: el crèdit és el que aporta el combustible al motor de l'economia", ha defensat Altafaj.

Eleccions a Grècia

Altafaj també ha assegurat que Brussel·les "està preparada per a qualsevol eventualitat" en vista de les eleccions que se celebren a Grècia el 17 de juny. "A Grècia passarà el que els grecs vulguin que passi", ha dit i ha afegit que "Europa està preparada no només per protegir els ciutadans grecs, sinó per protegir els interessos de tots els ciutadans europeus".

stats