Economia 06/11/2012

Brussel·les triplica la previsió de caiguda del PIB que fa el govern espanyol

La Comissió Europea creu que l'economia es contraurà un 1,5% el 2013, segons 'El País'. Va en la línia de les previsions de l'FMI i dels analistes independents

Ara
1 min
El president de la CE, José Manuel Durao Barroso

BarcelonaL'executiu europeu s'ha sumat a la llarga llista d'organismes internacionals que tiren per terra les previsions econòmiques del govern de Mariano Rajoy. La Comissió Europea (CE) triplicarà aquest divendres, segons un document citat pel diari 'El País', la previsió de caiguda del PIB espanyol, que pel govern és del 0,5%, fins a situar-la al 1,5%.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'FMI, en la seva última revisió, ja va situar aquesta caiguda en l'1,3%, i el consens dels analistes independents, segons Funcas, coincideix plenament amb les previsions de Brussel·les: l'economia espanyola caurà un 1,5% el 2013.

L'executiu comunitari rebaixa també la previsió de creixement per al 2014, i la deixa en un 0,5%, lluny de l'1,2% que preveu el govern de Rajoy.

Pel que fa al dèficit, Brussel·les també censura per massa optimistes les previsions governamentals. La CE considera que Espanya tindrà un dèficit del 8%, el 6% i el 2,8% el 2012, 2013 i 2014, respectivament, mentre que el govern espanyol aspira a deixar-lo en el 7,3%, el 4,5% i 2,8%.

stats