EMPRESES
Economia 05/07/2011

Vichy Catalán és la primera en presentar el fons de tres milions per quedar-se amb Cacaolat

L'empresa catalana s'avança en la pugna per quedar-se amb el fabricant de batuts i inclou en la seva oferta mantenir la plantilla i construir la nova planta prevista

Efe
2 min

BarcelonaL'empresa de begudes Vichy Catalán va presentar ahir al jutjat mercantil número sis de Barcelona fons per valor de tres milions d'euros per iniciar la compra de Cacaolat, filial de Nueva Rumasa i en concurs de creditors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Vichy Catalán inclou en la seva oferta per Cacaolat mantenir la plantilla de la companyia de batuts i construir una nova planta ja prevista, segons confirmen fonts de la possible compradora i publica avui La Vanguardia.

Els administradors concursals han marcat com a requisit per tenir drets preferents de compra en la pugna per Cacaolat aportar finançament per donar continuïtat a l'activitat de la catalana durant els pròxims sis mesos.

Fonts del sector alimentari consultades per Efe asseguren que la garantia de Vichy Catalán de mantenir els llocs de treball i desenvolupar el projecte industrial dissenyat per Cacaolat abans d'entrar en problemes financers posiciona l'empresa de begudes com una de les més ben situades.

D'una altra banda, és la primera interessada a haver presentat fons, fins i tot abans de temps, ja que han de desemborsar-los quan el jutge autoritzi el procés de venda anticipada de la unitat productiva, possiblement a final de juliol, segons indiquen fonts jurídiques.

El jutge que supervisa el concurs de creditors ha subratllat des de l'inici del procés productiu que Cacaolat serà venuda, sempre que això signifiqui la continuïtat de la producció i el manteniment de les seves unitats productives.

El projecte de Cacaolat preveia posar en marxa una nova planta de producció a Llinars del Vallès (Vallès Oriental) per centralitzar la fabricació, actualment en la històrica fàbrica de Barcelona, que és propietat de la immobiliària Marina Proactiva des del 2008 i en perill de desnonament.

Els fons desemborsats seran tornats als oferents que no acabin comprant la marca de batuts, però suposaran, de moment, una sortida per al grup davant la necessitat de liquiditat per seguir produint, cosa que no pot facilitar la seva matriu Clesa, que es troba en concurs de creditors, i que les entitats financeres refusen aportar.

stats