HOSPITALS
Economia 23/05/2011

La família Gallardo compra a La Caixa el 80% del grup hospitalari Adeslas

Els amos de la farmacèutica Almirall pagaran 190 milions d'euros

Redacció
1 min

BarcelonaEl grup Goodgrower ha signat un principi d'acord amb Criteria CaixaCorp per adquirir el 80% del grup hospitalari Adeslas per un import aproximat de 190 milions d'euros, segons han informat avui les dues companyies.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El grup hospitalari Adeslas està format per deu hospitals privats, que van ser adquirits per Criteria el juny del 2010 a través de la compra d'Adeslas.

El 2010, el grup hospitalari Adeslas va gestionar 1.062 llits i va facturar uns 188 milions d'euros. La xarxa hospitalària cobreix deu províncies espanyoles, on són hospitals de referència a les seves respectives àrees d'influència.

Goodgrower és un grup inversor creat l'any 2008 amb seu a Barcelona, de capital totalment privat, i l'activitat principal del qual és la inversió en companyies del sector de la salut en l'àmbit europeu.

El capital de la companyia està subscrit íntegrament pels membres de la família Gallardo, els propietaris de la farmacèutica Almirall.

Amb caràcter previ a la transacció, Criteria adquirirà el 100% del grup hospitalari Adeslas a la seva filial VidaCaixa Adeslas per vendre'n després el 80% a Goodgrower, mentre que el grup La Caixa en retindrà el 20%, informa Efe.

Es preveu que el tancament de l'operació tingui lloc durant el tercer trimestre d'aquest any, una vegada que s'hagin aconseguit les autoritzacions habituals per a aquest tipus de transaccions.

stats