ECONOMIA
Economia 27/02/2012

Cementos Portland perd 327,5 milions pel sanejament de la catalana Uniland

Portland ha aplicat un expedient de regulació a les plantes catalanes d'Uniland, que genera uns números vermells de 234 milions, més de la meitat de les pèrdues del grup

Toni Garganté
1 min

BarcelonaLa filial cimentera de la constructora de FCC va comptabilitzar unes pèrdues de 327,5 milions d'euros l'any passat, situació que contrasta sobre els 1,2 milions de benefici que encara va obtenir el 2010. Portland Valderribas va decidir l'any passat sanejar el seu balanç a través de l'amortització de fons de comerç i altres actius. Les provisions per compensar aquests sanejaments computen directament a pèrdues.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Dels 337 milions destinats a aquest concepte, un 70% (234 milions) s'han concentrat en la filial cimentera catalana Uniland, segoins la informació dipositada a la Comissió nacional del Mercat de Valors (CNMV). Les pèrdues de l'any passat s'haguessin reduït fins els 16 milions sense comptabilitzar les mesures de sanejament. La facturació de cementos portlnad va arribar als 609 milions, amb una davallada del 19,2%.

L'empresa ha anunciat un pla de xoc per aquest any i el que ve que pretén adequar la situació industrial de l'empresa, que a Catalunya manté les fàbriques de Vallcarca i Santa Margarida i els Monjos.

stats