REFORMA LABORAL
Economia 23/03/2012

Desacord entre els sindicats i el govern espanyol pels serveis mínims de la vaga general

Segons CCOO i UGT, la falta d'acord es dóna pel poc consens en la regularitat dels serveis

Efe
1 min

MadridCCOO i UGT han rebutjat la proposta del ministeri de Foment sobre els serveis mínims per als transports i les comunicacions d'àmbit estatal durant la jornada de vaga del pròxim 29 de març.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han informat els sindicats, el desacord es dóna en alguns casos per qüestions de percentatges (no hi ha consens en la regularitat dels serveis) i en altres perquè es trenca el criteri de "modalitat" en els transports.

El secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, Enrique Fossoul, ha explicat que "l'escull" de la negociació és que si Foment no accepta la proposta que va haver-hi per la vaga del 29 de setembre del 2010 i la "incrementa" ha d'argumentar per què. És a dir, Foment hauria d'explicar en funció de les dades, com una major demanda o altres problemes, per què ha decidit no aprovar la proposta dels sindicats.

Dissabte, a partir de les 16.00 h hi haurà una altra reunió al ministeri per intentar arribar a un acord.

La proposta que ha presentat avui el ministeri i que ha estat rebutjada pels sindicats planteja uns serveis mínims que coincideixen amb els presentats pels sindicats, menys en rodalies i transport de carretera. El govern espanyol vol que en aquests dos serveis hi hagi més activitat durant el 29 de març que el que demanen CCOO i UGT.

Els sindicats demanen per al transport ferroviari de rodalies un 25% de servei per als trens en hores de vall, el 30% en hores punta i el 20% per als trens d'alta velocitat i llarga distància.

stats