Economia 04/04/2013

Draghi descarta que s'apliqui el model de Xipre a altres rescats

El president del BCE manté els tipus d'interès en el 0,75% i considera un malentès les paraules del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem

Efe
1 min

FrankfurtEl president del BCE, Mario Draghi, ha descartat que el rescat aplicat a Xipre serveixi de model per a altres rescats de països europeus, i alhora ha considerat un "malentès" les paraules del president de l'Eurogrup, Jeroen Dijsselbloem, que assegura que sí que s'aplicaria aquesta plantilla assajada a l'illa mediterrània.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El màxim responsable de la política monetària assegura que cada país té una situació "diferent", i ha posat com a exemple els casos d'Irlanda i d'Espanya, on cada un ha rebut un tipus de rescat diferenciat.

Al mateix temps, ha volgut deixar clar que la proposta de rescat plantejada des del BCE en cap moment inclou una quitança als dipòsits, i ha recalcat la importància d'actuar amb rapidesa en futurs casos com el de Xipre o Grècia, ja que "qualsevol retard és extremadament decebedor".

Draghi també ha anunciat que el consell de govern del BCE ha decidit mantenir els tipus d'interès en el 0,75% per desè mes consecutiu, després de la darrera rebaixa, aplicada al juliol.

L'economista italià ha insistit durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern del BCE que que durant la segona meitat de l'any hi haurà "una recuperació gradual de l'economia" però també ha assenyalat que, tot i que "a la baixa", es mantenen els "perills" per a l'economia de l'eurozona.

Finalment, Draghi ha recordat que "és essencial que els governs intensifiquin la implementació de les reformes estructurals a nivell nacional".

stats