Economia 05/10/2011

L'FMI estudia comprar deute públic espanyol i italià

L'organisme regulador recomana al BCE que segueixi amb la seva política de compra de bons

Efe
1 min

Brussel·lesEl Fons Monetari Internacional (FMI) ha anunciat avui que estudia la possibilitat de comprar deute públic espanyol i italià, tant al mercat primari com al secundari, després de reiterar les seves perspectives de ralentització de l'economia europea, arribant fins i tot a contemplar una possible recessió. Paral·lelament, l'FMI ha reclamat al Banc Central Europeu (BCE) que mantingui el seu programa de compra de bons dels països que es vegin més assetjats pels mercats i que, alhora, dugui a terme polítiques monetàries expansionistes, com una rebaixa dels tipus d'interès.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El director europeu de l'FMI ha reclamat que durant "el temps que sigui necessari" el regulador monetari europeu compri títols espanyols i italians, tal com ja va fer de manera puntual a l'agost amb la finalitat de frenar els atacs especulatius que van disparar la prima de risc d'aquests dos països. D'aquesta manera, el Fons manté la seva petita croada perquè les institucions públiques europees no escanyin el creixement amb excessives polítiques d'austeritat i una política monetària contractiva.

No obstant, Borges ha recordat que molts països no estan en condicions de dur a terme polítiques de despesa per recuperar el creixement, especialment en aquells països que han hagut de recórrer a l'ajuda dels seus socis comunitaris, com Grècia. Precisament sobre Grècia, el director de l'FMI a Europa ha assegurat que la xifra pactada en el si de la Unió Europea (UE) sobre el segon rescat grec ha quedat "obsoleta" i haurà de ser revisada.

stats