CRISI DEL DEUTE
Economia 19/09/2011

L'FMI pressiona Grècia per aprofundir en l'estalvi i aprimar el sector públic

El ministre de Finances grec fa balanç avui amb l'FMI i les autoritats europees sobre les reformes fetes al país per seguir rebent ajudes

Efe
1 min

KavuriEl representant permanent del Fons Monetari Internacional (FMI), Bob Traa, torna a reclamar a Grècia reformes més radicals en matèria econòmica, que aprofundeixin en l'estalvi i l'aprimament del sector públic.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Malgrat que reconeix els progressos "importants" que ha fet el país, Traa ha insistit que calen més canvis estructurals en fiscalitat per aconseguir reduir el dèficit i el deute.

Només amb aquest estalvi i la reducció d'empreses, personal i sous públics es podrà allunyar del país el risc de fallida.

"Ara la pilota és a la teulada de Grècia", ha assegurat el representant de l'FMI, després de l'acord amb la UE que es va tancar al juliol i que va permetre continuar amb el rescat a canvi del compromís grec de seguir fent els deures que imposen els mercats.

L'avaluació internacional dels passos que va fent Grècia per seguir rebent el rescat financer continuarà avui.

El ministre de Finances, Evangelos Venizelos, té prevista aquest dilluns una teleconferència amb els inspectors de l'FMI, l'eurozona i el Banc Central Europeu (BCE) per analitzar si Grècia compleix els requisits per concedir-li noves ajudes.

stats