Economia 11/04/2013

George Soros: "L'euro amenaça de destruir la UE i això seria una tragèdia"

L'inversor i economista alerta de la creació d'una Europa de "deutors sotmesos als creditors" que va en contra dels principis fundacionals

Dani Sánchez Ugart
1 min
El financer i economista George Soros, en la conferència que ha fet al CCCB / PERE VIRGILI

BarcelonaL'economista, inversor i un dels homes més rics del món, George Soros, ha dit aquest dijous que l'"euro amenaça de destruir la UE", per la manera com els països de l'eurozona estan gestionant la crisi.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En una conferència al teatre del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), Soros ha dit que la Unió, que va ser creada com a "associació d'iguals", ha perdut aquesta categoria i ara la formen ara "deutors i creditors", i que els primers estan sotmesos als segons.

En aquest sentit, el magnat i filantrop, que té una de les fundacions més actives del món, ha criticat que les polítiques són "contraproduents" i ha culpat, en part, l'"obsessió" d'Alemanya per controlar els nivells d'inflació. Fa uns dies, Soros va assegurar en un discurs a Frankfurt que hauria de ser el país de Merkel el que hauria d'abandonar l'euro, i no cap dels rescatats, si no està disposat a liderar la recuperació. "Vaig intentar-los convèncer que van pel camí incorrecte, però crec que no em van fer gaire cas", ha dit l'inversor.

Soros visitava Barcelona per la inauguració de la seu europea de la seva fundació, Open Society Foundation.

stats