Economia 26/01/2012

El Govern rectifica i reduirà un 15% la jornada als interins en comptes del 33% anunciat

La vicepresidenta Joana Ortega rebaixa de 8.000 a 7.000 els afectats. El plantejament inicial castigava especialment les categories ambs sous més baixos de l'administració

Ara
1 min

BarcelonaEl Govern reduirà un 15% la jornada a interins en comptes del 33% anunciat inicialment per estalviar, després d'adonar-se que la mesura castigava especialment els sous de les categories més baixes de l'administració. Els afectats també es reduiran de 8.000 a 7.103 interins.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La vicepresidenta, Joana Ortega, ha fet l'anunci al Parlament aquest dijous després de rebre els informes dels diferents departaments, que han demostrat que la rebaixa de feina i sou afectava a qui menys cobrava.

En alguns casos, segons els sindicats, els sous quedaven rondant els 800 o 700 euros, propers als salari mínim interprofessional.

Els interins afectats per la reducció de jornada seran els del cos de la Generalitat i tècnics, però en quedaran exclosos determinats col·lectius com bombers i agents rurals i penitenciaris. La durada establerta de la mesura seran dos anys, tot i que el Govern ha dit que podria escurçar-se si s'aconsegueixen els objectius de dèficit.

El Govern ha calculat un estalvi de 625 milions d'euros amb el llistat de retallades que vol aplicar sobre la funció pública. A més a més de la reducció de jornada a interins, es preveu reduir el 50% de la paga als funcionaris i personal de l'administració, així com la supressió d'altres complements i condicions de treball.

stats