PLA DE VIABILITAT FINANCERA
Economia 28/01/2011

El Govern anuncia una retallada del 10% en la despesa del 2011

Artur Mas assegura que l'estalvi afectarà tots els departaments. Segons el president, el pla d'austeritat permetrà complir amb l'1,3% del PIB de dèficit fixat per al 2011

Sara González
1 min

BarcelonaEl Govern d'Artur Mas ha anunciat avui que el pla de viabilitat financera que dilluns presentarà a Madrid contempla una retallada del 10% de la despesa en els pressupostos del 2011 respecte als comptes de l'any passat. Després de la reunió extraordinària del consell executiu, Mas ha subratllat que aquesta retallada afectarà tots els departaments, tot i que no en la mateixa proporció.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El president ha insistit que, com les famílies i les empreses, el Govern s'ha d'estrènyer el cinturó perquè la Generalitat comptava ara amb una “despesa desbocada”, “una espiral” que van impulsar “els anteriors governs” i que “cal frenar”.

"Tot el que fem és per garantir la solidesa de les finances públiques de Catalunya", ha advertit Mas, que considera que el pla d'austeritat de l'executiu permetrà complir amb l'objectiu de l'1,3% de dèficit fixat per al 2011. "Si no fessim aquestes retallades, posaríem en risc el nostre estat del benestar i, fins i tot, el nostre autogovern", ha etzibat.

Mas també ha insistit que, malgrat l'esforç de contenció que farà la Generalitat, el Govern "exigirà responsabilitat" a l'executiu espanyol i reclamarà que es garanteixin per a Catalunya "els mateixos ingressos que l'any passat".

Acompanyat del conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha afegit que l'executiu català també recorrerà a la “venda d'actius de la Generalitat i a rendibilitzar el seu patrimoni”. Mas sí que descarta una pujada d'impostos, que no creu “convenient” tenint en compte la situació de fragilitat econòmica dels ciutadans.

stats