Economia 12/06/2012

De Guindos preveu uns dies d'"enorme tensió" en els mercats

El ministre assegura que el rescat va en la direcció de generar més confiança i assegura que hi haurà "moltes més" decisions

Efe
1 min

MadridEl ministre d'Economia, Luis de Guindos, preveu uns dies d'"una enorme volatilitat" i "una enorme tensió" en els mercats, motiu pel qual ha demanat tranquil·litat i ha apel·lat a la unitat d'Europa davant l'euro.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

A pocs dies de les eleccions de diumenge a Grècia, crucials per al futur de l'euro, De Guindos ha advocat per estar units al costat de la moneda comuna, un "projecte amb una voluntat política al darrere", segons ha dit en declaracions a la premsa.

Després de participar en la reunió del Patronat de la Fundació PRO CNIC (Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars), el ministre ha insistit que l'euro és el futur de la Unió Europea.

Quant a l'ajuda europea de fins a 100.000 milions que rebrà Espanya per sanejar la seva banca, De Guindos ha dit que és una prova més de la voluntat de generar cada vegada més confiança i suport al projecte de la moneda única.

La decisió de dissabte anava en aquesta direcció, però en "tindrem moltes més", ha afegit el ministre el mateix dia en què Xipre ha anunciat a la Comissió Europea la seva intenció de sol·licitar ajuda per al seu sector bancari, una petició que podria fer-se oficial en les properes 24 hores.

Per això, tot i la volatilitat dels mercats, el titular d'Economia ha assegurat que tant el govern espanyol com el conjunt d'executius de la Unió Europea saben "perfectament" el que volen fer i saben perfectament que l'euro és el futur.

La rendibilitat del deute espanyol a deu anys ha tancat avui la sessió en el 6,71%, el nivell més alt des de l'entrada a l'euro, de manera que la prima de risc espanyola s'ha alçat fins als 528 punts bàsics.

stats