Economia 16/10/2011

Lesma negocia reduir plantilla a l'aeroport de Girona per la caiguda de vols de Ryanair

Lesma Handling, l'empresa que fa els treballs de terra per Ryanair a l'aeroport de Girona, vol acomiadar 10 treballadors, el 20% de la plantilla. UGT proposa un expedient de regulació temporal rotatori fins al proper estiu

Acn
1 min

BarcelonaLesma Handling comptava fa tres anys amb una plantilla de 150 treballadors, que ha anat substituint des de llavors per empleats d'empreses de treball temporal per cobrir les puntes de treball. Actualment, Lesma manté 48 treballadors en plantilla i ara vol reduir-la en 10 persones, el que suposaria el 20% del total. També ha plantejat retallar la jornada a 13 empleats més.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquesta situació es dóna perquè Ryanair redueix tres avions amb base a Girona. UGT ha presentat una contraproposta que preveu descartar acomiadaments i plantejar un expedient de regulació temporal per tota la plantilla. L'empresa s'ha pres uns dies per contestar al comitè d'empresa. Lesma Handling ja va intentar al novembre de 2010 acomiadar 23 treballadors dels 81 que hi havia llavors. En aquell cas, la Generalitat no va acceptar l'expedient per considerar que mancava documentació.

stats