Economia 14/08/2012

El PSOE exigeix a la CNMV que diferenciï entre "estalviadors i inversors" en preferents

Asseguren que encara hi ha 300.000 afectats d'entitats com CatalunyaCaixa, Novacaixagalicia i Bankia

Acn
1 min
Óscar López, secretari d'Organització del PSOE / EFE

MadridEl secretari d'organització del PSOE, Óscar López, ha demanat aquest dimarts a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que actuï d'ofici i porti a terme una auditoria per diferenciar els "estalviadors dels inversors en l'estafa de les participacions preferents". Durant la seva intervenció, López ha assegurat que l'assumpte afecta encara "més de 300.000 famílies d'aquest país" i ha afegit que, principalment, eren clients de Bankia, Novacaixagalicia i CatalunyaCaixa, les tres entitats que han sigut "nacionalitzades".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Óscar López, que ha fet aquestes declaracions des de la seu socialista al carrer Ferraz de Madrid, s'ha mostrat convençut que es pot diferenciar "perfectament" l'estalviador de l'inversor i ha insistit que "no és el mateix".

Al seu parer "l'inversor sap que té un risc, però l'estalviador no ha de veure perjudicat ni un sol euro dels seus estalvis, i més quan ha sigut estafat". És per això que López ha avançat que el PSOE ha presentat "una proposició de llei" per diferenciar aquestes dues figures i també presentarà esmenes al decret del sistema financer per "garantir algunes coses".

stats