Economia 03/02/2011

El PSOE confia que Merkel es limitarà a aplaudir les reformes de Zapatero

Valenciano diu que la visita de la cancellera alemanya és "per donar suport a l'esforç que fa Espanya en el seu conjunt, a les reformes i a l'acord". Chaves sosté que la visita "no és un examen"

Miquel Codolar
2 min

MadridLa portaveu del comitè electoral del PSOE, Elena Valenciano, ha manifestat que la visita d'avui de la cancellera alemanya, Angela Merkel, al rei de l'Estat i al president espanyol "és una bona notícia, malgrat que alguns insisteixin a buscar-li tres peus al gat". En una entrevista a Punto Radio ha afegit que significa la visita "d'un soci clau per a la sortida de la crisi i la recuperació econòmica" un dia abans de la cimera europea. En aquest sentit, ha recordat que "fa uns anys i molt sovint, abans d'una cimera europea, França es reunia amb Alemanya".

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per això s'ha mostrat convençuda que Merkel "ve a donar el seu suport a l'esforç que està fent Espanya en el seu conjunt, a les reformes i a l'acord". Ha afegit que "no és en absolut creïble ni versemblant que vingui a llegir-nos la cartilla, és una interpretació que es pot fer per fer mal al govern espanyol, però no és així perquè la diplomàcia europea no funciona així". Finalment, considera que el fet que la visita de Merkel sigui un dia després de la firma del pacte social i econòmic és "una coincidència".

Per la seva banda, el vicepresident tercer i ministre de Política Territorial, Manuel Chaves, ha defensat que la visita de Merkel "no és un examen" sinó que es situa en un context de "normalitat". A Telecinco ha explicat que les cimeres entre l'Estat i Alemanya són "periòdiques", tot i que ha reconegut que aquest moment és "singular i especial" per la crisi. "Ja no som ciutadans espanyols, sinó que som ciutadans europeus, i per tant el mercat laboral ja no és només el de l'Estat sinó que és el d'Europa, i per això es tracta d'harmonitzar i homogeneïtzar", ha reblat.

stats