AEROLÍNIES
Economia 04/01/2012

Qatar Airways demana més diners públic per entrar en el capital de Spanair

Les negociacions segueixen estancades després de la reunió entre les autoritats qatarianes i el conseller d'economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, a Doha

Efe
1 min
La venda de Spanair s'allarga: el termini per tancar l'acord amb Qatar s'ha posposat diverses vegades i l'opció alternativa -la venda a HNA- ja no existeix.

BarcelonaQatar Airways ha demanat més diners públics a la Generalitat per formalitzar la seva entrada a Spanair, el que està dificultant en extrem l'operació. Les autoritats qatarianes van manifestar aquesta petició al conseller d'economia de la Generalitat, Andreu Mas-Colell, en el seu recent viatge a Doha. Aquesta reunió, que ha servit per evitar que es trenquin les converses, no ha suposat cap avanç en les negociacions ja que el Govern no ha pogut comprometre més suport de fons públics a Spanair en un moment tan delicat com l'actual.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Portaveus del departament d'economia de la Generalitat no han volgut confirmar aquests extrems i només han assenyalat que mai es va dir que aquesta reunió fos definitiva i que se seguiran mantenint contactes per tancar l'acord.

La compra del 49% de Spanair per part de Qatar Airways s'havia d'haver formalitzat el passat 31 de desembre, però no ha estat possible tancar-la davant les peticions de la línia aèria dels Emirats. Per tant, Spanair, que ha estat vivint en els últims mesos d'injeccions de capital de diners públics tant de l'Ajuntament de Barcelona com de la pròpia Generalitat, es troba en una situació molt complicada.

Spanair fa temps que busca un soci estratègic per assegurar la viabilitat de la companyia, que va tancar el 2010 amb unes pèrdues de 115,72 milions d'euros. A més, la companyia deu al seu soci, l'aerolínia sueca SAS (que té una participació minoritària) 149 milions d'euros que ha d'abonar abans del 2014, i té un primer termini pendent de 27 milions, que va vèncer el passat 31 de desembre.

stats