BORSA
Economia 16/11/2012

L'Íbex-35 queda atrapat en el nus baixista de les borses europees

La prima de risc ignora la tendència negativa dels mercats borsaris i tanca la setmana orbitant al voltant dels 450 punts

Lluís Goñalons
2 min
Anàlisi dels moviments dels mercats/ EFE

BarcelonaL'Íbex-35 s'ha entrebancat en l'última sessió d'aquesta setmana. La caiguda d'aquest divendres ha estat de l'1,39% i ha deixat la forquilla dels 7.600-8.000 punts en què ha estat capbussat les últimes setmanes. Finalment, el resultat del principal selectiu espanyol s'ha fixat en els 7.588,20 punts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els valors que han liderat el rànquing d'increments han estat Indra, que ha pujat un 3,34%, Mediaset, que ha augmentat un 1,20%, i Red Eléctrica, que ha crescut un 0,71%.

Per contra, els valors que més han caigut han estat Abengoa, amb una davallada del 4,28%, FCC, que ha baixat un 3,60%, i Sacyr, que s'ha desinflat un 2,91%.

El mercat del deute s'ha tornat a relaxar, tot i que testimonialment, i ha fet baixar la prima de risc –el diferencial entre el bo espanyol i l'alemany a 10 anys i termòmetre de la confiança dels mercats en l'economia de l'Estat– dos punts bàsics, fins als 454.

El rendiment del bo espanyol a 10 anys ha caigut fins al 5,87%, mentre que el 'bund' alemany s'ha pagat més barat que ahir, a un interès de l'1,33%.

Les principals borses europees han quedat tacades de vermell. L'índex Euro Stoxx s'ha desinflat un 1,49%, Frankfurt ha caigut un 1,32%, París ha davallat un 1,21%, Milà, un 2,02%, i Londres, un 1,27%.

El president del Cercle d'Economia i l'opositor del govern grec prenen cullerada de la crisi de l'eurozona

El president del Cercle d'Economia, Josep Piqué, ha assegurat avui que Espanya no serà rescatada "en els termes" en què ho van ser països com GrèciaSegons el seu parer, en el cas de produir-se el rescat en els mateixos termes que els efectuats fins ara suposaria que també "s'hi afegiria Itàlia".

El futur de Grècia continua penjant d'un fil i a les mans de l'Eurogrup. E es reuniran el pròxim dimarts per decidir si envien el paquet d'inversió per a Grècia, o no. La reunió que mantindrà l'Eurogrup es presenta com a crucial per decidir si, finalment, Grècia podrà afrontar el seu elevat deute o haurà de bregar amb l'impagament.

Bankia fagocita la seva filial privada per reduir les despeses

L'entitat financera Bankia absorbirà abans que s'acabi l'any la seva filial de banca privada, Bankia Banca Privada, per reduir-ne els costos. S'especulava que la Comissió Europea (CE) obligaria el banc a desprendre's del seu braç privat. En el tancament de setembre, el banc va registrar un volum d'activitat de 7.000 milions i va tenir un benefici de 14,7 milions d'euros.

stats