Economia 17/06/2013

El 55% de les empreses del sector TIC estan internacionalitzades

La facturació de les companyies tecnològiques cau un 2,2%, però creix el nombre d'empreses, segons un estudi del CTecno

Xavier Alegret
2 min

BarcelonaMés de la meitat de les més d'11.000 empreses de tecnologia de la informació i la comunicació (TIC) que hi ha a Catalunya estan internacionalitzades. Concretament, un 55% per un 47% de les que ho estaven el 2011, segons els resultats del Baròmetre del Sector Tecnològic a Catalunya 2013, elaborat pel CTecno i presentat aquest dilluns a Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Hi ha més empreses internacionalitzades que d'àmbit local", ha destacat David Millet, gerent del CTecno. Aquest fet dóna "bones perspectives de creixement" al sector, ha afegit Millet, ja que les empreses internacionalitzades estan creixent més que les locals.

Les empreses TIC que exporten estan incrementant més la seva facturació, el nombre de clients i l'ocupació que les d'àmbit local. Un 58% de les internacionalitzades ha incrementat facturació, per un 41% de les que no exporten, mentre el 51% han incrementat el nombre de clients, per un 38% de les empreses d'àmbit local. Pel que fa a l'ocupació, un 44% de les empreses que surten a l'exterior han creat llocs de treball, per un 32% de la resta.

Millet ha explicat que "no és determinant ni el volum del negoci ni el subsector" perquè una empresa de les TIC pugui exportar. "El que és vital es comptar amb professionals amb experiència internacional prèvia i amb assessorament de les entitats públiques, perquè les han ajudat a conèixer el mercat de destí i trobar socis locals", ha afegit.

Millors perspectives

En general, la facturació de les empreses del sector va caure un 2,2% el 2012, fins als 16.400 milions d'euros. No obstant això, el sector TIC veu més bones perspectives que un any enrere perquè "el descens ha estat sobretot en el subsector de les telecomunicacions, però hi ha hagut un augment del subsector dels serveis, que és el que té més empreses i ocupa més treballadors", ha argumentat Millet. De fet, el nombre d'empreses tecnològiques a Catalunya va créixer l'any passat fins a les 11.323.

El baròmetre també inclou una enquesta a mig miler d'empreses, que es veuen millor que fa un any. La valoració del sector sobre ell mateix és del 6,1 sobre deu, millor que el 5,3 del 2010 i que el 4,7 del 2008. Quant a la seva pròpia competitivitat, el sector encara es veu millor i l'avalua en un 7,2.

stats