Crisi financera
Economia 14/06/2012

Un eurodiputat britànic: "Rajoy és el líder més incompetent de tot Europa"

L'europarlamentari euroescèptic Nigel Farage alerta que "el 'Titanic' de l'euro" s'ha estavellat contra l'iceberg i que 100.000 milions d'euros "no solucionen el problema espanyol"

Ara
2 min

BarcelonaNigel Farage, un eurodiputat britànic conegut per la seva visió euroescèptica i pels seus comentaris polèmics i poc diplomàtics, ha carregat aquest dijous contra el president del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El país número 4, Espanya, és rescatat, i tots, esclar, sabem que no serà l'últim", ha començat la seva intervenció Farage, que ha afegit que, després de sentir Mariano Rajoy afirmant que el rescat mostrava l'èxit que és l'eurozona, es pregunta: "Després de sentir-lo les últimes setmanes dient que no hi hauria rescat, tinc la sensació [...] que és el líder més incompetent de tot Europa! Que ja és dir, perquè té molta competència". Entre d'altres, ha assegurat, per part de José Manuel Durao Barroso –"Cadascuna de les seves prediccions ha estat errònia"– i de Herman van Rompuy.

El fracàs de l'euro

"Sota qualsevol criteri objectiu l'euro ha fracassat, i de fet hi ha la sensació general que un gran desastre se'ns tira a sobre", ha continuat Farage. L'eurodiputat, colíder del partit euroescèptic Europa per la Llibertat i la Democràcia, també ha criticat el rescat a la banca espanyola: "Dels 100.000 milions d'euros que es prestaran al sistema bancari espanyol, el 20% ha de venir d'Itàlia. L'acord estableix que els italians han de prestar als bancs espanyols al 3% d'interès, però per aconseguir aquests diners, han d'endeutar-se al mercat al 7%. És de genis, no?"

El que fa el rescat de la banca de l'Estat, segons Farage, és "dur a altres països com Itàlia la necessitat de ser rescatats per ells mateixos". A més, ha assegurat que "qualsevol banquer us diria que 100.000 milions no solucionen el problema espanyol. En caldrien més aviat 400.000".

"Aquest vaixell, el 'Titanic' de l'euro, ja s'ha estavellat contra l'iceberg, i per desgràcia simplement no hi ha prou bots salvavides", ha conclòs.

stats